zaterdag 28 november 2009

Mexicaansche Griep

mexico

Na een week hard werken en veel te weinig bloggen is Tante geveld door wat ook wel bekend staat als de Mexicaansche griep. Althans; alle symptomen wijzen daarop. Gisteren at zij burrito's, werkelijk waar. Maar of het daar nu aan ligt? Tante kan gelukkig wel opzitten en hoopt snel weer op de been te zijn.

mexican hat dancer 1904
Mexican hat dancer 1904

In de tussentijd kunt u genieten van enkele memorabele momenten uit één van Tantes favoriete comedies. Lachen is gezond...

The Three Amigos (John Landis, 1986) is een parodie op The Magnificent Seven (1960), wat weer een remake was van Seven Samourai (1954). The Three Amigos speelt in de jaren '20 en gaat over het Mexicaanse dorpje Santo Poco (beetje heilig) dat wordt bedreigd door de bandietenbende van El Guapo (de mooie). Een jonge vrouw uit het dorp ziet in de bioscoop een film van drie Mexicaanse superhelden en besluit deze Three Amigos in te huren om het dorp tegen de bandieten te beschermen. Ze haalt echter feit en fictie door elkaar. De acteurs die de Three Amigos op het witte doek spelen denken dan ook dat ze worden ingehuurd om een voorstelling te geven. Ze trekken hun mooiste Mexicaanse kostuums met lovertjes aan, zingen, dansen en geven hun klassieke saluut. Wanneer de tegenstanders met scherp beginnen te schieten, blijkt echter dat het menens is.
Enfin...Tante kan er erg om lachen en knapt ervan op. Hier enkele clipjes met Steve Martin, Chevy Chase en Martin Short:

De Amigos komen aan in Santo Poco, worden in de bar aangezien voor revolverhelden, proeven hun eerst tequila en doen een dansje.


Zingend bij het kampvuur. Blue Shadows on the Trail van Randy Newman. Let u op de schildpad.


De trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.