woensdag 11 november 2009

Bruiloft

bruiloftgroot1

bruiloft3

Het is alweer een tijdje geleden dat Nonkel en Tante in het huwelijk traden, maar deze plaatjes mogen op dit blog natuurlijk niet ontbreken.

Op de heuglijke dag in maart 2007 droeg Tante een jurk die ze samen met een vriendin had ontworpen. De vriendin, die coupeuse is, maakte het gehele ensemble, wat bestond uit:
· lange onderbroek van katoen
· onderrok van katoen
· dubbele rok met lange sleep. Bovendeel en geplooide strook: grijsblauw, mix van zijde en katoen. Onder: goud met grijsblauw in paisleymotief, mix van zijde en viscose
· corset met rondom baleinen, waardoor Tantes taille 10 cm (!) smaller werd. De stof is hetzelfde als de rok. Het corset heeft mouwtjes van voile en sluit achter met haakjes en een lint. Nonkel heeft hoogstpersoonlijk de oogjes erin gehamerd.
· jasje, dat Tante niet past zonder het corset te dragen. Het is gemaakt van dezelfde stof als corset en rok, maar dan in donkerblauw/goud paisleymotief.

bruiloft2

De kleding is gebaseerd op afbeeldingen van jurken uit circa 1880, maar dan zonder bustle/queue. Voor de puristen onder u: Tante is zich ervan bewust dat de hoed niet klopt in het tijdsbeeld...je kan nu eenmaal niet alles hebben.
De schoenen kocht Tante bij dr. Adams en de kousen bij V&D. Het parelcollier leende ze van haar oma zaliger.

Photobucket Photobucket

Nonkel ging gekleed in jacquet, compleet met hoge hoed en handschoenen, zoals een heer betaamt. Zijn vest werd uit dezelfde stof gemaakt als het corset en de rok van Tante. In de avond (het jacquet moet uit vóór het diner!) droeg de bruidegom een kostuum van Barsoi, met een overhemd van hetzelfde materiaal als de overrok van Tante. Onze vriendin heeft wonderen verricht...

bruiloft3

Helaas duurt zo'n heerlijke dag erg kort. Tantes jurk hangt nu in de kast. Hopelijk kan ze hem nog eens dragen op een gekostumeerd bal of Victoriaanse tea-party. Mocht u overigens naam en adres van Tantes vriendin-die-alles-kan willen hebben, laat dan een berichtje achter.

De foto's werden genomen door Tantes schoonzuster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.