dinsdag 20 oktober 2009

Vintage schoenen

Photobucket waltz

schoenen1

schoenen

Geen galapremière voor deze blog. Tante Patent valt gewoon met de deur in huis met haar favoriete onderwerp: schoenen.

Voor de liefhebber van schoenen uit de jaren 20 t/m 50 is er in de reguliere schoenenwinkels heel wat moois te vinden. Van peeptoes tot oxfords, elk decennium uit het begin van de 20ste wordt nu geïmiteerd. Dat is fijn, want tweedehands schoenen lopen vaak niet lekker, omdat ze naar de voet van de vorige eigenaar zijn gaan staan.

De eerste foto's tonen de Waltz schoenen uit de Melody-lijn van Wolky. Een comfortable alternatief voor echte vintage schoenen: ze lopen heerlijk en zien er door het model, de bandjes met knoopjes en de perforaties lekker ouderwets uit (jaren '20). Tante heeft een paar in rood lakleer. Echte showstoppers...De kunststof hak is helaas niet zo fraai als een gelaagde lederen hak, maar Tante mag niet klagen. De bandjes sluiten onzichtbaar met klittenband...niet chique, wel praktisch!

Tante Patent had geluk en kreeg de afgebeelde zwarte schoenen van een vriendin. Ze komen uit de jaren '30, zijn haast zo goed als nieuw en hebben zelfs een strip metaal onder de neus ter bescherming van de zool. De zool is heel sterk. Zo worden ze niet meer gemaakt! Dit zijn schoenen die men dagelijks droeg. Goed te combineren met mantelpakje of jurk-voor-overdag.

1 opmerking:

  1. Oh wat een lelijke hak hebben de Wolky-schoenen. Ik weet dat u schreef dat het kunststof is, maar daarom had de vorm nog wel wat subtieler gekund. De schoenen daaronder, daar ben ik echter stikjaloers op. Wow. Ik paste vandaag in Giensch ook mooie ouderwetse veterschoenen, glimmend met een ietwat bruine tint, maar ze waren me helaas iets te klein.
    Mooi blog! Komt zeker in mijn 'favorieten'!

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.