zondag 25 oktober 2009

Verjaardag in Brugge

belfort

rei

Tante ging voor haar verjaardag met Nonkel naar Brugge, de meest romantische stad van Vlaanderen. Brugge is een soort toeristenmekka: een openluchtmuseum met veel wafels, frieten en bier. Voor liefhebbers van Middeleeuwse architectuur en vintage interieurs is er veel moois te zien. Chique antiekzaken in overvloed, maar ga voor betaalbare vintage naar de Langestraat, waar verschillende leuke winkeltjes zitten. De naam zegt het al; de straat is lang. Wel helemaal uitlopen, want het beste adres zit vlak naast de stadspoort.

En dan de Brugse interieurs:
belleepoque

cafespecial

popbelle

Toegegeven: Brugge is heel erg duur. Maar het eten in brasserie Belle Epoque (Zuidzandstraat 43) was lekker en zoals je hierboven ziet is alleen het interieur al de moeite waard. Terug naar 1900: veel bloemmotieven, dames á la Alphonse Mucha, roodpluche banken en spiegels.
Na een tijdreis van zo'n 20 jaar kwam Tante in onderstaande groene salon.

saloncastillion

cocktail

Dit is de salon in art deco stijl (circa 1920) van hotel Castillion in de Heilige Geeststraat. Stoffen behang, veel gelakt hout, lampen met geometrische vormen en een opgezette pauw op de piano. Cocktail de la maison: champagne met hibiscusbloem...
videotour salon

theekoepel

Voor een theekoepeltje aan één van de reien (grachten).
Mantelpakje: Hobbs (uit Engeland)
Baret en bontje: H&M
Tas: marktplaats.nl
Schoenen: Wolky

Nonkel maakte de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.