zondag 25 oktober 2009

Fingerwaves

haar1930
Voor een kapsel in jaren ’30 stijl zijn fingerwaves een goede keuze. Tante heeft zelf krullend haar en bij haar blijven de waves goed zitten. Dat zal wel voor elk type haar anders zijn, maar je kan het altijd proberen.
Deze fingerwaves zijn op de luie manier gezet: alleen het voorste deel van het haar wordt nonchalant gegolfd. Met meer tijd en moeite kan het natuurlijk veel gelikter.


Photobucket
Deze clipjes gebruikt tante. Ze zijn helaas niet ideaal, omdat er aan het begin van het clipje ruimte tussen de twee delen zit. Schuifspeldjes kan je ook gebruiken, maar dat is meer gepriegel.


scheiding
Pluizend haar is een no-no, dus gebruik bij het wassen veel cremespoeling. Fingerwaves werken overigens goed wanneer je je haar een paar dagen niet hebt gewassen en het dan nat maakt. (En nee, dat is niet vies. In de jaren '30 wasten dames hun haar hooguit eens in de twee weken)
Wanneer je haar handdoekdroog is doe je er een stylingproduct in dat je haar niet hard maakt, maar wel fixeert. Trek een strakke zijscheiding. Kam het voorste deel van het haar naar voren.


clips
Vorm vanaf de scheiding golfjes door het haar dat naar voren hangt in een golfje naar achteren te duwen. Knijp de golfjes omhoog tussen je vingers en plaats na ieder golfje een clipje, waarna je het losse haar weer naar voren kamt voor het volgende golfje. Tante maakte drie golfjes. Ook aan de korte kant onder de scheiding komt een golfje met clipje.


wave
wave2
Spray haarlak op je haar. Wacht tot het helemaal droog is en haal de clipjes voorzichtig los. Nu kan je de golfjes zo strak tegen je hoofd laten zitten of uitborstelen voor een zachter effect. Nog een keer haarlak sprayen is geen overbodige luxe. Pas op met wind en hoedjes...

3 opmerkingen:

 1. Erg moeilijk, vooral met lang dik haar zooals ik heb.
  Maar ik blijf proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah zalig! ik wou dat ik ook kort krullend haar had. Maar ik heb nogal dik, lang en veel haar en wil het eigenlijk liever niet kort;) ik blijf stiekem toch jaloers op korter haar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh man i wish this was in english lol. Looks amazing

  BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.