vrijdag 23 oktober 2009

Jeremy Brett = Sherlock Holmes

Photobucket

Tante Patent is fan. U hoort het goed. Fan van Jeremy Brett, de Britse acteur (1933-1995). Zijn legendarische vertolking van de detective Sherlock Holmes uit de jaren '80 is het meest sexy optreden dat Tante ooit heeft gezien. Wat een gezicht, wat een expressie, wat een moves. Brett ging helemaal op in de rol van de exentrieke detective, bestudeerde het werk van Conan Doyle letter voor letter en raakte steeds meer geobsedeerd door het personage. Helaas was Brett manisch depressief en hij kreeg een zenuwinzinking toen zijn vrouw overleed. Hij stierf te jong, een tragisch einde, maar de Sherlock Holmes DVD (van televisiezender Granada) is te koop en laat je urenlang wegdromen bij zijn charmante lach en indringende ogen.

Op internet blijkt een ware Jeremy Brett-community van fans te bestaan, compleet met zelfgeknutselde videoclips, zoals hieronder. Het verbaast Tante niets...
Wist u trouwens dat Brett na Sean Connery bijna de nieuwe James Bond was geworden? Een gemiste kans, als u het aan Tante vraagt.Voor de lezers onder ons: de Sherlock Holmes verhalen van Sir Arthur Conan Doyle zijn spannend en hilarisch tegelijk. Een heerlijke kijk in het Victoriaanse London, waar misdaad en moord aan de orde van de dag zijn en de briljante Sherlock Holmes zich onnavolgbaar door de meest grote mysterie├źn heen redeneert.

Photobucket

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens, hij is de beste!
    Al eens het Sherlock Holmes museum bezocht in Bakerstreet?
    Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.