woensdag 10 november 2010

Een weekend in Londen

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nonkel en Tanten brachten een weekend door in Londen. Veel te kort om alles te zien, maar een strakke planning, pure wilskracht, uithoudingsvermogen en natuurlijk een stevig full English breakfast zorgen ervoor dat ze veel hebben gezien.

Photobucket
Tante poseert voor de Garden Court Hotel (met nieuwe tas uit de jaren '60 die ze via marktplaats kocht; een saillant detail).

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het chique warenhuis Harrods is in Londen een begrip. Meneer Harrod opende in 1824 een winkel en nu huist Harrods in enorm pand aan Brompton Road. Rijen met dames in het zwart die je bespuiten met parfum, de legendarische speelgoedafdeling met beren en houten hobbelpaarden waar Tante wegens safety reasons niet op mocht zitten (dat staat op de briefjes rond de nek van de paardjes) en natuurlijk de overweldigende roltrappen in Egyptische stijl, een pretpark waardig. De hemelsche muziek bleek zowaar live te zijn: een operazangeres zong de bezoekers toe vanaf een balkon:

Photobucket

Photobucket

De underground in Londen is de oudste metro ter wereld. Nonkel en Tante hebben er heel wat kilometers mee afgelegd. In 1893 opende het eerste traject, waarop destijds stoomtreinen (!) reden. Uiteraard met strategisch geplaatste schoorstenen naar de oppervlakte voor de nodige ventilatie. Tante poseert hier met haar dagkaart (5 pond) op station Bayswater:

Photobucket

Een bezoek aan Londen is natuurlijk niet compleet zonder het bijwonen van een theatervoorstelling. Nonkel en Tante bezochten in het Victoria Palace Theatre de musical Billy Elliot. Tranen van ontroering werden geplengd; gaat dat zien als u de kans krijgt. Het theater zelf was overigens ook schitterend. Veel goud en rood pluche. Beenruimte was op het hoogste balkon nagenoeg afwezig, maar dat mocht de pret niet drukken:

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Een ander hoogtepunt werd gevormd door een bezoek aan een voorstelling van The Royal Ballet in het Royal Opera House te Covent Garden. Dit theater (hierboven op de foto) is werkelijk adembenemend, net zoals orkest, dansers, het enthousiasme van het balletomane Engelse publiek. Ach...Tante schiet weer helemaal vol bij de herinnering.

Photobucket
Natuurlijk moest er ook gewinkeld worden. In het vintage kledingwinkeltje The Girl Can't Help It in de overdekte Alfie's Antique Market waren de jurken onbetaalbaar duur. 350 pond voor een jaren '30 jurk...Tante durfde ze haast niet aan te raken. Het leek wel een museum of anders een winkel voor filmsterren die voor de Oscars een bijzondere jurk zoeken. Maar mooi om gezien te hebben, dat wel. Nonkel wist er overigens wel te slagen: twee paar vintage manchetknopen voor 10 pond, waarvan één paar met bowling-kegels. Ziet u; het is niet altijd Tante die de huishoudportemonnee plundert voor hebbedingetjes. Alhoewel...ze kocht deze schoenen bij highstreet winkel Office.
Photobucket
Maar ze waren afgeprijsd, lieve lezer. 25 pond voor leren schoenen met wingtips...een koopje als u het Tante vraagt. Goed, ze zitten niet zo lekker, maar staan wel leuk en het oog wil ook wat.

Photobucket
Een rondrit op een dubbeldekkerbus met live commentaar door de gids; de ideale manier om veel highlights te zien en er nog wat van op te steken ook. Hieronder rechts Westminster Abbey en links een stukje van de London Eye.

Photobucket

Photobucket
Vanuit het millenium-reuzenrad de Londen Eye hadden Nonkel en Tante een fraai uitzicht.

Photobucket

Photobucket
In het Museum for Natural History wordt de bezoeker begroet door een levensgroot afgietsel van het skelet van een diplodocus. De prehistorische reuzenarmadillo (manshoog!) en het skelet van de uitgestorven loopvogel de dodo maakten ook indruk:

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Charles Darwin

De opgezette dieren zijn al oud en vertonen wat slijtage. Het museum heeft besloten geen nieuwe dieren te schieten om tentoon te stellen. Een wijs besluit. De olifant en het skelet van zijn voorganger de mammoet:
Photobucket

Photobucket

Wat een mooie reis. En dan heeft Tante nog niet eens Camden Market gezien of het Victoria en Albert museum. Als ze de kans krijgt gaat ze snel terug. Uiteraard met boodschappenlijstje en lege koffer.

Photobucket

2 opmerkingen:

  1. Wat is er toch een hoop te zien in Londen! Leuk om te lezen waar jullie allemaal zijn geweest. Ben ik er toch weer een keertje terug :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Glad you liked London. Next time, get in touch with me and we could meet up over tea and caked!

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.