dinsdag 23 augustus 2011

Tante op het werk

Photobucket

Photobucket

Vandaag poseert Tante op haar werk, gekleed in een outfit, die ze in de winkel bij elkaar shopte. Verkoopsters krijgen eerste keus...

Photobucket

De paarse rok van het merk Trevira en het katoenen blouseje met viooltjes komen uit de jaren '70. Tante is dol op de kledingstijl uit de jaren '30 en '40, maar dergelijke kledingstukken zijn helaas moeilijk te vinden en vaak kwetsbaar en lastig te wassen. Gelukkig vond er in de seventies een heuse forties revival plaats. Er zijn dus veel kledingstukken te vinden die in voorkomen zo uit het verre verleden lijken te komen, maar die in feite de retro-mode van de jaren '70 vertegenwoordigden. In stijl haast niet van elkaar te onderscheiden en door het gebruik van katoen en kunstvezels (in plaats van wol en zijde) gemakkelijk te onderhouden.

Photobucket

Rok: Trevira (geweldig merk, dit polyesterbedrijf maakte naast stijlvolle mantelpakjes ook hilarisch foute jurken)
Blouseje met tailleriem: S Modell.
Schoenen: herenschoenen uit de jaren '60 van het merk Salamander. Een beetje groot, maar Tante was altijd al een bewonderaarster van Pippi Langkous, dus dat deert niet.

4 opmerkingen:

  1. Piekfijn! En rechts van u een outfit voor nonkel, tante?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was vorige week nog even bij je langs ;-) Leuke rokken heb je hangen!!
    Groetjes,
    Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach jee, dan heb ik u net gemist. Wat jammer! De rok op de foto komt ook uit de winkel. De bovenkant is geborduurd en er hoort een riempje bij.
    En mijnheer de Beer; Nonkel kan zich verheugen op diverse spencers in zijn garderobe, maar wel wat minder uitbundig dan het exemplaar op de foto, zoals een behoudend heer betaamt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk blog zeg! Heb net van iemand een prachtige licht lila mantel gekregen van het merk Travira en was benieuwd wat de achtergrond van dit merk. Toen ik het wilde opzoeken kwam ik hier terecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.