maandag 30 augustus 2010

Schoenen voor actieve dames

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tante heeft een nieuwe betrekking als winkeljuffrouw. Lang staan én netjes voor de dag komen dus en daar horen passende schoenen bij. Hoge hakken zijn ongeschikt en gymschoenen zijn niet te combineren met tweedrok en mantelpak. Het was dus weer eens tijd om nieuwe schoenen te kopen.

Photobucket

Photobucket

Bij Sacha vond Tante dit model: leer van binnen en van buiten, een rubberen zool met niet al te hoge hak en keurig zwart met perforaties (model: Oxford), dus te combineren met haar hele garderobe.

Photobucket

De nieuwe schoenen lijken op de damesschoenen uit de eerste helft van de 20ste eeuw; praktisch, degelijk en passend bij de moderne damesactiviteiten zoals wandelen, werken, autorijden, golfen en wat al niet meer. De vorm van de schoenen werd afgeleid van de herenschoenen en een klein hakje zorgde voor de nodige elegance.
De hak van de Sacha schoenen is helaas iets te robuust en modern om echt vintage te lijken. Maar verder komen de schoenen aardig in de buurt. Een klassiek model voor overdag. Nu nog even inlopen...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

5 opmerkingen:

 1. Beste Tante Patent,

  Ik vind het heerlijk dat ik je blog ontdekte. Je doet dat heel goed. Trouwens, life's too short not to be chique is erg mooi verwoord! (en herkenbaar alsof er een puzzelstukje op zijn plaats valt) Enfin, ook ik heb een zwak voor dingen uit de oude doos waaronder de boeken van Diane de Keyzer. Ze schrijft over grof geschetst de periode 1890 - 1940. De titels dekken de lading: 'Met Madame aan zee' (over meesters en meiden aan de Belgische kust)', 'De schaamte en de schrik' (over seksualiteit toen veel nog verboden en onbekend was), 'Madame est servie', (over huispersoneel en etiquette), 'De keuken van meesters en meiden' (over eten en tafelmanieren). Er zitten ook foto's bij. Sappige boeken waar je misschien ook graag in leest.
  Vriendelijke groeten, Isabel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Isabel,
  Dat is leuk om te horen. En hartelijk dank voor de leestip; ik ga daar zeker eens naar op zoek.

  groeten van Tante

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met deze schoenen weet ik het zeker dat er de dag mee kan doorkomen!
  De schoenen van nu zitten mij niet zo lekker als van vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze schoenen zien er altijd netjes en verzorgd uit!
  tegenwoordig koop ik de schoenen toch liever bij een outlet. De kosten daar zijn een stuk lager vergeleken met andere winkels.

  BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.