zondag 1 augustus 2010

Ierland: the Emerald Isle

Tante gaat het liefst op vakantie in Ierland; het eiland van de vele kleuren groen. Een mooier land is ze nog niet tegengekomen.
Men zegt vaak: "ik wil wel naar Ierland, maar ja, het weer hè..." Nu hebben Nonkel en Tante altijd buitengewoon veel geluk met het Ierse weer. Zo ook deze negen dagen in County Cork, waarin ze een week logeerden op de kleine geitenboerderij van oom en tante en vervolgens genoten van de bruisende stad Cork.
Gaat u naar Ierland? Go West! En laat u niet afschrikken door de gruwelverhalen over regen. De Ierse lucht is altijd in beweging...u bent zo weer droog.

The Old Head of Kinsale:
Photobucket"

Photobucket

De geitenboerderij in Ballingeary, midden in de Iers sprekende Gaeltacht:
Photobucket

Photobucket

Photobucket
De achterkant van het huis, een oude cottage, was vroeger de voorkant. Dat is te zien aan de witte pleister op de natuursteen. Rechts ziet u de geitenstal.

Photobucket
Bordercollie Knuf.

De Healy Pass op het schiereiland Beara op de grens van County Cork en County Kerry:
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Met huurautootje en blind summits: bergtoppen verborgen achter de wolken.

De Kilnaruane Pillar Stone bij Bantry:
Photobucket

Photobucket
Waarschijnlijk maakte deze steen deel uit van een high cross. Op de vroeg- Christelijke steen (paar honderd jaar na Christus) ziet u o.a. een biddend figuur en daarboven een keltische knoop. De pillar stone staat midden in weiland tussen de jonge stieren, maar Nonkel en Tante maakten slinks een omtrekkende beweging...Je moet wat over hebben voor je cultuurhistorie.

Het schitterde schiereiland Sheepshead:
Photobucket

Photobucket

En tot slot op stap in Cork, waar de River Lee in zee stroomt en waar de Titanic in het nabijgelegen Cobh voor het laatst aanlegde:
Photobucket

Photobucket

In Cork bestelt u liever geen Guinness: Murphy's is het lokale stout. Nonkel geeft het goede voorbeeld. De gin-tonic is uiteraard voor Tante.
Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.