zondag 18 april 2010

Krulspelden en haarverf

Photobucket

Dit weekend ging Tante naar twee verjaarspartijtjes. Ter verhoging van de feestvreugde zette ze met rollers extra krullen in heur haar. Tante moet eigenlijk weer eens naar de kapper, maar met deze oplossing kan de huidige coupe nog even mee.

De rollers zijn van metaal en hebben een bolletje aan een elastiekje, waarmee u de haren rond de roller vastzet. Een vreemd houtje-touwtje systeem, dat niet heel handig is, maar er destijds leuk uitzag in het schap bij de drogist. Koopt u dus maar liever een conventioneler type krulspeld...

Photobucket

Stap-voor-stap:
Tante smeerde voor ze ging wikkelen eerst een willekeurige krul-fixeer-crème in het handdoekdroge haar. Voor extra grip maakte ze de rollers vochtig en wikkelde er een reepje keukenpapier omheen. Zo glijdt het haar niet steeds weg. Vervolgens rolde ze haar lokken naar achteren om de rollers heen. Rolt U ze naar voren, dan hangt de krul al snel in uw ogen. Bij een weerbarstige lok lukte het niet; die is naar beneden gerold. Het haar aan de achterzijde zette ze in krullen vast met speldjes, maar daarover in een later bericht meer.

Tante liet heur haar aan de lucht drogen om er tot slot toch maar even de föhn op te zetten (het inschatten van droogtijd is niet haar sterkste punt). Toen ze de rollers eruit haalde, kamde ze de krullen even met een grove kam. Met de hand de krullen vervolgens mooi in model draaien, haarlak eroverheen...klaar!

Photobucket

Vindt u dit alles omslachtig? U heeft helemaal gelijk, maar het was wel een gezellig knutselwerkje zo op de zaterdagmiddag. Tante moet nog wat oefenen, maar het begin van de jaren '50-Marilyn-Monroe-coupe is er.

Over de kleur:
Tante verft heur haar altijd zelf. De kleur rood/zwart van Brilliance van Schwarzkopf is al maanden favoriet; niet duur, makkelijk in gebruik, fraaie kleur en veel glans. Op de onderstaande foto, genomen met onflatteus flitslicht, ziet u het beste wat de kleur is:

Photobucket verf

Tantes haar wordt met iedere verfbeurt donkerder. Dat betekent; elke dag opnieuw wenkbrauwen bijkleuren met een potlood. Die zijn namelijk nog donkerblond en lijken anders onzichtbaar.

Photobucket

Lippenstift: nr. 53 van de Bodyshop
Bolero: Vero Moda
Stippenjurk: Miss Etam

Ceintuur: Brouwers Mode
Parelsnoer: cadeau van vriendinnetjes uit de Verenigde Staten van Amerika

6 opmerkingen:

 1. Leuk hoor. Heel vrouwelijk en klassiek. Een mooie dame die Tante.

  Dag Tante !!

  Groeten,

  Matthijs
  39@xs4all.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank u! Het doet Tante goed dat te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo tante, erg mooi kapsel. Chique! Erg mooi die krullen. Erg leuk, retro kapsels zijn zo leuk en vrouwelijk.
  Mooie smaakvolle site!

  Groet,
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Gerard,

  Hartelijk dank voor het compliment!

  groeten van Tante

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke krullen heel mooi en stijlvol,

  Eugene

  BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.