zaterdag 13 maart 2010

Oma's hoed

Photobucket

Van haar oma kreeg Tante deze chique hoed. Oma is 93 jaar oud en still going strong, maar dacht niet dat ze deze hoed ooit nog zou dragen. Ze kocht hem rond 1970, voor de diploma-uitreiking van één van haar dochters. Sindsdien heeft ze hem enkele malen gedragen bij officiële en feestelijke gelegenheden, gecombineerd met een mantelpakje. Tegenwoordig draagt oma graag broeken en fleecetruien en aangezien haar kleindochter zich wel in mantelpakjes hijst, kreeg de hoed een nieuwe bestemming.

De rand van oma's hoed wordt in vorm gehouden door ijzerdraad en om de bol zit een lintje dat aan de achterkant is gestrikt. Het materiaal van de hoed is waarschijnlijk kunststof: stijf en matglanzend.

Hoeden met een ronde bol en wijde rand waren erg hip rond 1970 en werden vaak gedragen op bruiloften en partijen. Op de onderstaande trouwfoto's (van onbekenden hoor, Tante stelt hier niet haar familie ten toon) uit 1971 ziet u fraaie voorbeelden:

flaphoed2

flaphoed

flaphoed3

De hoed van oma is erg chique en opvallend. Tante moet nog wat moed verzamelen om hem te dragen. De jaren '70 esthetiek van de maxi bloemetjesjurken zal ze daarbij angsvallig vermijden. De hoed past gelukkig ook best in een veertiger jaren ensemble met zwart wollen jas (Waterlooplein) en kleurige zijden shawl (door Nonkel meegebracht uit Zuid-Korea). Het wachten is op de volgende bruiloft...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.