woensdag 11 juli 2012

Vintage knikkerspel: Poosh-m-Up!

spel11

In de lokale kringloopwinkel kocht Tante voor 10 euro een prachtig kleurrijk oud knikkerspel. Het zat nog in de originele doos en was helemaal intact, inclusief metalen knikker. Tante deed hem Nonkel cadeau. Die verlangde immers al tijden naar een eigen flipperkast. Nu zijn die apparaten nogal prijzig, groot en bewerkelijk, dus dit was een symbolisch doch decoratief alternatief.

Het spel heeft helaas geen flippers, maar wel twee lanceerveren en talloze manieren om punten te scoren. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het spel wel snel ging vervelen. Nonkel en Tante besloten het aan de muur te hangen en daar komt het uitstekend tot zijn recht.

spel12

Tante denkt dat het spel in de jaren '50 is gemaakt (gezien de stijl van de cartoons). Op marktplaats wordt momenteel overigens precies hetzelfde spel aangeboden, dus uniek is het niet. Er werden in die tijd veel van dit soort Poosh-m-Up! knikkerspellen gemaakt. Googlen wijst uit dat sport en clowns populaire thema's waren.
Als Tante een groot huis zou hebben, zou ze een spellenkamer inrichten, met poolbiljart, flipperkast en ter decoratie aan de muur deze kleurige spellen.

knikkerspel5

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.