dinsdag 17 juli 2012

Dames dansen samen: New York 1939Deze amateurfilm, geschoten op de World's Fair in New York in 1939, laat zien hoe normaal het was voor dames om samen te dansen. Het is bijzonder dat de film in kleur is, maar er is uiteraard nog geen geluid bij. Denkt u er dus een fijn swingnummer onder.

Het is natuurlijk heel handig om als dame te kunnen leiden. Op stap met zussen of vriendinnen heb je altijd een partner bij de hand. Je kan bovendien makkelijk samen oefenen en het dansen als leider is heel leerzaam, omdat je de signalen die je van je danspartner krijgt beter leert begrijpen.

Maar het is ook erg moeilijk! Tante moest het laatst tijdens een lindy hop les eens proberen en haar voeten raakten compleet in de knoop. Laat staan dat ze de dame fijn kon laten dansen en wist wat ze met armen en handen moest doen. Nee, dat leiden vergt veel oefening. Een leider moet immers anticiperen, variaties en passen bedenken, naar de muziek luisteren en ook nog eens opletten dat zijn partner niet botst met anderen. Een zware taak....laat Tante maar braaf volgen. En petje af voor Nonkel!

3 opmerkingen:

  1. Wat fantastisch om die beelden te zien zeg! Ik heb nooit eerder zulke oude beelden in kleur gezien. Heel leuk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb weleens de complete film gezien van World's Fair in New York in 1939. Ook grappig een robot die wel heel modern is en dat voor 1939

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.