woensdag 15 februari 2012

Winkelen in de grote stad: jaren '50 jurkje

Photobucket

Photobucket

Tante ging bij uitzondering eens naar de grote stad Amsterdam om samen met collega blogger Tess www.fiftiesdarling.blogspot.com zich een ongeluk te winkelen. Samen maakten ze de Episode onveilig en gingen ze zich te buiten bij Laura Dols, Zipper e.a. Wat opvalt zijn toch de grote prijsverschillen. In een exclusief boetiekje op een toeristen-locatie betaal je 150 euro voor een daagse jurk uit de jaren '40, terwijl een zelfde soort jurk op een ander adres misschien maar 30 euro kost. Het is een kwestie van goed zoeken, verstand van zaken hebben en vooral....een lange adem. En dat hebben Tess en Tante.

Photobucket

Zo kwam Tante thuis met ondere andere een katoenen bloemenjurkje uit de jaren '50 en een olijfgroen Italiaans tweedjasje (30 en 35 euro bij Laura Dols). Het jurkje is nu al favoriet: het zit heerlijk en is iets wat nog niet in Tantes kast hing. Nu eens geen geklede zwarte crêpejurk uit de jaren '40, maar een moderne na-oorlogse jurk, compleet met stolpplooien en grote knoop.

Photobucket

Het jasje kleurde er perfect bij en is mooi getailleerd en heeft een serieuze schouderpartij voor het zandlopersilhouet. Het leuke van een jurkje met een kleurige print is, dat het uitnodigt er passende accessoires bij te zoeken en mooie combinaties te maken. En mocht het kleurenpalet misschien wat flets zijn, dan geeft rode lippenstift de nodige kleur. Werkt altijd.

Photobucket

Photobucket

Paraplu: vintage Bally, waarschijnlijk jaren '70. Voor maar 1 (!) euro bij een uitdragerij in Utrecht.
Bruin leren Mary Jane pumps: uitverkoop Mansfield, enkele jaren geleden.
Zijden shawl: Heinde & Van Verre, Den Haag.
Grijsblauwe maillot: Hema.
Riempje: Giensch.
Kunststof Yorkshire terriër broche uit de jaren '50: 1,50 euro bij de Oude Pijpenlade, Utrecht.
Mulberry Bayswater tas: Giensch (buitenkansje!)
Bruin leren handschoenen: van Tantes oma zaliger

3 opmerkingen:

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.