woensdag 7 september 2011

Herfst! Tijd voor tweed.

Photobucket

Hoera! Eindelijk kan het weer: wollen rokken en jasjes, dikke kousen en bontkragen. Helemaal in de stijl van het Engelse platteland. Denkt u er een groot landhuis bij met oprijlaan en honden voor de open haard.

Tante vond dit geweldige wollen tweed jasje met een kraag van schapenvacht in de lokale kringloopwinkel. Voor 17,50 euro niet goedkoop naar kringloopmaatstaven, maar wel precies wat ze zocht. De tas is een echte Mulberry Bayswater, een it-bag waar Engelse meisjes een moord voor doen. Prachtig dik leer en compleet met serienummer. Nieuw kost zo'n tas bijna 1000 euro, maar bij Giensch slechts 45 euro. Een fijn grote trog waar al Tantes rommel in past, van boeken tot dansschoenen.

Tweed jasje: Kringloopcentrum De Arm in Utrecht (de kledingwinkel aan de Oudegracht)
Tas: Mulberry Bayswater via Giensch kleding, Utrecht
Bordeauxrood vestje: WE
Bruine rok met ruitjes: C&A
Suede schoenen: Wolky, tweedehands via www.marktplaats.nl
Vintage ketting: www.marktplaats.nl

3 opmerkingen:

 1. Tante moet de dansschoenen maar gauw in die mooie tas stoppen voor een dansje op de SS Rotterdam!

  http://superheidiz.blogspot.com/2011/09/swing-swing-roffa.html (met reclame toen het schip nog de oceaan overstak)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag waren we (mijnheer de Koning en ondergetekende) in U vintage winkel in Utrecht ten eerste een mooie winkel en het lijkt mij een leuke werkomgeving. We zagen een prachtig pak en jas hangen eind jaren 40 begin 50 zo mooi en punt gaaf. Ik heb hem niet gekocht ten eerste omdat ik er veel te veel heb en ten tweede de prijs complement U weet wat ze waard zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat ik u gemist heb! En inderdaad een jas en kostuum uit die periode in een goede staat zijn lastig te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.