dinsdag 30 oktober 2012

Tante bezocht een museum

Photobucket

Samen met haar vriendin en oud-collega Fifties Darling bezocht Tante het Gemeentemuseum te 's-Gravenhage. Daar bewonderden ze de tentoonstelling over mode uit de jaren '50: Fabulous Fifties Fabulous Fashion. Een aanrader voor alle liefhebbers van modegeschiedenis.

fiftiesfashion

De tentoonstelling is geordend naar thema: de huisvrouw met schort en bloemetjesjurk, spectaculaire baljurken, kantoorkleding, badmode, etc. Er stonden genoeg fraaie stukken tussen die Tante zo zou dragen, waaronder een bruin Dior mantelpakje en onderstaande roze jurk (die uiteraard uit de jaren '40 komt, een tijdperk dat Tante nog meer bekoort dan de fifties).

Photobucket

fiftiesfashion2

Los van deze tentoonstelling is het Gemeentemuseum, ontworpen in de jaren '30 door architect Berlage, een feest op zich. Er is nu tevens een tentoonstelling over Mondriaan en de Stijl en ook de topstukken uit het Mauritshuis zijn er te bewonderen.
Tante vergaapte zich aan de kleurrijke kunstwerken van Hans van Benthem, waaronder dit lieverdje:

Photobucket

De foto's van Tante zijn gemaakt door Fifties Darling. De plaatjes van de pastelkleurige feestjurken en de bloemetjesjurken komen van de Radio 1 website.

Photobucket

Photobucket

Rood A-lijn jasje: gekregen van Tantes stiefschoonmoeder
Blouse: Kringloopwinkel Maarssen
Camee hangertje: Marktplaats.nl
Jeans: Miss Etam (altijd)
Schoenen: tweedehands Dr. Martens via Episode
Streepjessokken: Wibra
Groene bril: Hans Anders
Schoudertasje: van oma zaliger

2 opmerkingen:

  1. hello, i like very much your blog, and i have been your follower. i have aussi un blog www.ouicestelsa.com, i hope that you can become my friend and we can share our ideas about the life et the fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook bij deze tentoonstelling geweest!

    xoxo, Femke
    By Button

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.