zaterdag 9 juni 2012

American Shirt Dress

Photobucket

Tante had lunch met vriendin en collega blogger Fifties Darling, een kleine shopping spree in de Epsiode en vervolgens een chique bruiloftsreceptie en diner voor twee. Wat een decadente dag! En dat alles in een blauwe American Shirt Dress uit de jaren '80, die Tante vorig jaar cadeau kreeg van een vriendin.

Photobucket

Photobucket

Deze jurk is gemaakt van 50% katoen en 50% polyester. Lekker luchtig en er komt geen strijkbeurt aan te pas. Goed te combineren met petticoat. De rok heeft elastiek in de taille en steekzakken in de rok. Misschien is dit wel Tantes lievelingsjurk: chique, opbeurend en comfortabel tegelijk. Hij is destijds gemaakt in veel verschillende kleuren en op bijvoorbeeld de site van Etsy te koop. In Nederland is Tante helaas nog geen andere exemplaren van dit merk tegengekomen.

Photobucket

Hoge naaldhakken waren helaas niet geschikt voor de keien van Utrecht centrum, noch voor het staan op een receptie. Vandaar de two tone leren pumps met brede hak (Giensch). De vintage bordeauxrode tas (ook Giensch) is tegenwoordig weer helemaal in de mode. Er past lekker veel in als je het riempje losmaakt.

Photobucket

Al met al was het een geweldig leuke dag. Zoals u ziet kwam zelfs de zon nog door!
De foto's zijn gemaakt door Fifties Darling.

6 opmerkingen:

  1. O waauw, die schoenen! :-)
    Ik heb een zwak voor schoenen en da's nog licht uitgedrukt ...
    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie jurk, heet dat merk ook American Shirt Dress? Daarvan heb ik er onlangs 1 gezien bij Zipper.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jazeker! Helaas dit weekend niet in Amsterdam. Maar zo'n jurk is de moeite waard. Als hij past (en het komt bij deze jurken niet zo nauw met de maten), meteen kopen. Tip van Tante.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, dan ga ik hem halen :) Deze is roze.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, ik heb hem hoor. Beeldig, en ik bezit zowel een mooie oudroze petticoat als een zwarte, volgens mij passen ze er allebei wel goed onder.

    Even een snelle pic:
    http://www.mijnalbum.nl/Foto-XI84OQQF-1.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk! Dat is inderdaad exact dezelfde jurk. Werkelijk multi-functioneel, met of zonder petticoat. Een goede keus!

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.