maandag 27 september 2010

Stijlvol de herfst door: ter inspiratie

nancy
Nu de temperatuur weer daalt, wil Tante graag deze foto van de charmante Amerikaanse actrice Nancy Carroll (1903-1965) met u delen. Dit is nu precies de stijl uit de jaren '30 die Tante het allermooist vindt voor de herfst (en alle andere jaargetijden):
- veel zwart
- een klein asymmetrisch hoedje
- een sluik silhouet dat de vrouwelijk vormen benadrukt
- en mooie halslijn, lange rok en, hoera...mouwen!
- en tja; die bontvos. Eerlijk gezegd vindt Tante dat mooi, maar bont dragen doet ze tot op heden niet. En tweedehands bont? Kan dat wel? Of promoot je dan toch ook het dragen van bont omdat het mooi en warm is? Maar dan zou Tante ook geen nepbont meer moeten dragen, want daarmee zegt ze in feite hetzelfde. Dat gaat dan misschien weer wat ver.
Bont is weer helemaal terug van weggeweest op straat. Jongelui dragen massaal zwarte, doorgestikte slaapzakjassen met bontkragen, soms zonder te weten dat het echt bont is. Dan is het toch beter een bontje van tientallen jaren geleden te hergebruiken? Tante vindt het een lastige kwestie...

3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's heb je op je blog! Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bont is ook een lastige kwestie. Net als tante laat ik het dan ook stiekum aan me voorbij gaan. Weet Tante wellicht naaipatronen van deze slanke jaren 3o stijl? We proberen ons pronte figuur weer betamelijk te stylen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Patronen voor jaren '30 kleding kunt u vinden op ebay of misschien op marktplaats of in antiekwinkeltjes. Op het forum www.thefedoralounge.com is er in de 'powder room' ook een topic of patronen uit die periode. Natuurlijk zijn er ook modemerken die reproducties van vintage kleding maken. Tante is zelf helaas niet vaardig met naaimachine, dus zoekt haar toevlucht in vintage kleding en nieuwe kleding die er op lijkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Tante leest graag uw reactie! Tips, truuks, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.